Jahoďák z remosky
Potřebné ingredience
* TĚSTO: 300 g polohrubé mouky, 120 g másla, 140 g cukru krupice, 260 g čerstvých jahod, 3 vejce, 1 prášek do pečiva, špetka soli; * NA OZDOBU: moučkový cukr, další jahody, šlehačka nebo zakysaná smetana
Postup přípravy
Rozmixovat jahody, máslo rozpustit a nechat vychladnout (jak mám rozpuštěné máslo, tak namočím mašlovačku a vymažu formu).
V míse ušlehat do pěny vejce s cukrem.
K tomu přidat rozmixované jahody a lehce promíchat.
Dále přidat mouku + sůl + rozpuštěné máslo a vše promíchat.
Na závěr vmíchat prášek do pečiva a těsto nalít do formy.
Péct v remosce asi 40 minut (zkoušet párátkem, asi po 30 minutách přikrývám vršek alobalem, aby nebyl moc vypečený).
Vyklopit až po vychladnutí.
Na závěr poprášit moučkovým cukrem a dozdobit jahodami a šlehačkou (kysanou smetanou).
Rozmixovat jahody, máslo rozpustit a nechat vychladnout (jak mám rozpuštěné máslo, tak namočím mašlovačku a vymažu formu).
V míse ušlehat do pěny vejce s cukrem.
K tomu přidat rozmixované jahody a lehce promíchat. Dále přidat mouku + sůl + rozpuštěné máslo a vše promíchat. Na závěr vmíchat prášek do pečiva.
Těsto nalít do formy.
Péct v remosce asi 40 minut (zkoušet párátkem, asi po 30 minutách přikrývám vršek alobalem, aby nebyl moc vypečený).
Vyklopit až po vychladnutí. Na závěr poprášit moučkovým cukrem a dozdobit jahodami a šlehačkou (kysanou smetanou).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé